NISMO SAME Crowdfunding kampanja za uređenje prostora koji će postati mjesto druženja onkoloških bolesnica

2021-04-15T20:16:56+02:0015. travnja 2021.|Civilno društvo|

Pripremila: Antonija Dujmović

Nakon godina rada od kuće, udruga posvećena podršci i pomoći ženama oboljelima od karcinoma Nismo same dobila je od Grada Zagreba na korištenje prostor u Boškovićevoj ulici veličine 46 četvornih metara. S obzirom na to da je prostor u derutnom stanju te da zahtijeva uređenje i ulaganje Udruga je pokrenula kampanju „Nisi sama, useli s nama!“

“Naš novi prostor zamislile smo kao mjesto u kojem će se onkološke bolesnice družiti, učiti, razmjenjivati iskustva i dobivati podršku. No, kako bismo to postigle, prvo ga moramo urediti. Nažalost, prostor koji smo dobile na korištenje nema grijanje, a još je dodatno stradao u potresu”, ističu iz Udruge.

Arhitektica Maja Bručić zajedno s uredom kojem je na čelu pritekla je u pomoć izradivši besplatan projekt uređenja i troškovnik. No, kako ističu iz Udruge, ideju je potrebno provesti u djelo, a oni trenutačno na računu za to nemaju niti jednu kunu.

”Svim našim donatorima, zapravo, dajemo priliku da pomognu onkološkim pacijenticama, od kojih većina živi na rubu siromaštva. Uz to su i usamljene (na usamljenost je dodatno utjecala epidemija koronavirusa) pa im će prostor koji za njih planiramo urediti puno značiti. Udruga Nismo same do sada je pokrenula dva jedinstvena projekta pomoći za onkološke pacijentice (projekt besplatnog taksi prijevoza i projekt pomoći u kući), a sada im želimo osigurati i prostor, u kojem se neće osjećati same”, kažu u udruzi Nismo same.

Adaptacija i uređenje prostora Udruge Nismo same u Boškovićevoj ulici kao budućeg mjesta okupljanja žena oboljelih od karcinoma

Udruga je u društvu prepoznata po humanitarnim akcijama i provođenju projekata kojima nastoje olakšati život i liječenje ženama oboljelima od karcinoma. Jedan od njih je projekt besplatnog taksi prijevoza „Nisi sama – ideš s nama!“ kojeg je po uzoru na praksu u razvijenim zemljama pokrenula novinarka Ivana Kalogjera, a usluge je do sada koristila 371 žena, iz svih krajeva Hrvatske.

“Drugi projekt, ‘Žene za žene’, koji koordinira dopredsjednica Goranka Perc, Udruga provodi u suradnji s Gradom Zagrebom i Udrugom Europa Donna Hrvatska. Projekt se odnosi na pomoć u kući onkološkim pacijenticama. U četiri godine djelovanja, Udruga je provela brojne kampanje i snimila video o samopregledu dojki, s poznatom pjevačicom i voditeljicom Idom Prester, koji je pregledan više od 200.000 puta i spasio je više života”, podsjećaju.

Humanitarni buvljak – jedna je od akcija Udruge Nismo same kojom su prikupljale novac za potrebe taksi prijevoza onkoloških bolesnica na terapije

Udruga Nismo same navodi da će o radovima u prostoru i o svim uplatama redovito izvještavati javnost te da će svi uplatitelji, koji nisu anonimni, dobiti zahvalnicu, a za uplate veće od 100 eura predvidjeli su isticanje imena donatora na zidu zahvale. GOGetFunding kampanja dostupna je OVDJE.

Izvor: Priopćenje za medije – Nismo same

Stranica koristi web kolačiće Više informacija Prihvaćam
Koristimo kolačiće! To znači da korištenjem ove web stranice pristajete na uporabu tih datoteka i koristite sve funkcionalnosti podržane tom tehnologijom. Molimo vas da prihvatite uvjete korištenja.