Mlade atletičarke i atletičari dobili prvu kružnu stazu u Šibensko-kninskoj županiji

2019-08-27T12:09:59+02:0026. kolovoza 2019.|Sport|

U Kninu je otvorena nova atletska staza, čijom obnovom i izgradnjom je Šibensko-kninska županija dobila prvu kružnu atletsku stazu sa svim pripadajućim borilištima. Staza se nalazi u sklopu nogometnog igrališta NK Dinara, u podnožju kninske Tvrđave, a njezinim otvorenjem mlade atletičarke i atletičari Knina, ali i cijele županije, dobili su optimalne uvjete za trening.

Atletsku stazu otvorili su kninski atletski reprezentativci Daniela Jelić, državna prvakinja u skoku udalj i Marko Čeko, koji iza sebe ima odlične rezultate na svjetskim i europskim natjecanjima u skoku udalj u juniorskoj kategoriji. Svečanost je obilježilo i održavanje kvalifikacija Erste Plave lige, natjecanja osmoškolaca, koji su prvi isprobali novu atletsku stazu. Stazu je sufinancirao Središnji državni ured za šport u iznosu od 1,5 milijuna kuna, dok je udio Grada Knina u obnovi staze 490.782,85 kuna.

“Atletska staza u Kninu jedan je od 24 infrastrukturna športska projekta koja sufinancira Središnji državni ured za šport i izuzetno nas veseli što prvi od tih projekata otvaramo baš u Kninu, gradu koji za sve nas ima posebno značenje. Vjerujem kako će ovo uvelike pripomoći da se što više djece uključi u atletiku i bavi športom te kako će sve atletičarke i atletičari Knina, ali i cijele Hrvatske, imati mjesto gdje će imati sve uvjete za stvaranje temelja za ostvarivanje novih odličnih rezultata u našoj atletici”, rekao je prilikom otvaranja zamjenik državne tajnice Krešimir Šamija.

Atletska staza u Kninu sastoji se od šest traka, a osim kružne atletske staze sadrži i poligon za skok u dalj i troskok, skok u vis, skok s motkom, poligon za bacanje diska i kladiva, za bacanje koplja i za bacanje kugle.

“Nadamo se da će ova staza biti okosnica razvitka i unaprjeđenja atletskog športa u Kninu. I dok nismo imali ovakvu ljepoticu od staze naši mladi atletičari i atletičarke postizali su odlične rezultate, ovo će im samo biti poticaj više, ali najvažnije je da smo dobili mjesto gdje mogu trenirati i raditi, a i gdje se mogu okupljati svi klubovi našeg grada”, izjavio je gradonačelnik Knina Marko Jelić.

Sufinanciranjem izgradnje atletske staze u Kninu te ulaganjem u druge infrastrukturne objekte Središnji državni ured za šport ostvaruje i ciljeve Nacionalnog programa športa 2019.-2026. i to Poseban cilj 4.3. Povećati broj športskih građevina i obnoviti postojeću športsku infrastrukturu i mjeru 4.3.4. Izgradnja i/ili građevinski zahvat na športskoj građevini od interesa za lokalnu zajednicu.

Izvor: Središnji državni ured za sport

Stranica koristi web kolačiće Više informacija Prihvaćam
Koristimo kolačiće! To znači da korištenjem ove web stranice pristajete na uporabu tih datoteka i koristite sve funkcionalnosti podržane tom tehnologijom. Molimo vas da prihvatite uvjete korištenja.