Misteriozno pismo i Duhovi Zagorkina stana – izvedbe povodom Dana grada Zagreba

2023-05-26T18:00:21+02:0026. svibnja 2023.|Civilno društvo|

Memorijalni stan Marije Jurić Zagorke pridružuje se događanjima povodom Dana grada Zagreba, povezujući Zagorkinu obljetničku godinu i dan grada koji je Zagorka toliko voljela, u kojem je radila i živjela, te koji je bio dio većine njezinih djela. Program srijeda 31. svibnja 2023.:

17.00 – 20.00 h Misteriozno pismo
*napomena: 17.00 – 17.30 h preuzimanje pisma u Memorijalnom stanu Marije Jurić Zagorke

Vodimo vas u samostalan razgled grada! Uz pomoć misterioznog pisma, pretvaramo vas u vodič_kinju_a. Tragovi zapisani na papiru vode kroz grad i upoznaju vas s mjestima povezanim sa Zagorkinim životom.

Misteriozno pismo možete preuzeti kod nas u Memorijalnom stanu Marije Jurić Zagorke, Dolac 8 od 17.00 do 17.30 h i potom pohitati u potragu za mjestima iz pisma, fotografirati se na njima i s ‘’dokazima’’ potražiti “Zagorkine poslanice” na lokaciji određenoj u pismu najkasnije do 20 h. U aktivnosti možete sudjelovati sami ili u grupi.

Foto: Centar za ženske studije

20.00 – 21.00 h Duhovi Zagorkina stana
Dolac 8 posljednja adresa na kojoj je živjela i stvarala Marija Jurić Zagorka.

Prostor koji je još uvijek ispunjen predmetima iz njenog života i utiscima njenog stvaralaštva. Na Dan grada Zagreba, grada koji je ova spisateljica i novinarka toliko voljela, prostor će oživjeti na poseban način. Svjetla će se ugasiti a likovi o kojima je Zagorka pisala oživjet će u njenom stanu i na poseban način ispričati priču o njoj i njenom stvaralaštvu. Prošećite pod svjetlošću svijeća Zagorkinim stanom i osluškujte duhove prošlosti.

Broj posjetitelja je ograničen na 25 osoba, a izvedbe se održavaju s početkom u 20h i 20.30 h. Prijave na zagorka@zenstud.hr ili putem messengera na Memorijalni stan Marije Jurić Zagorke. Program se održava uz potporu Grada Zagreba.

Izvor: Centar za ženske studije

Stranica koristi web kolačiće Više informacija Prihvaćam
Koristimo kolačiće! To znači da korištenjem ove web stranice pristajete na uporabu tih datoteka i koristite sve funkcionalnosti podržane tom tehnologijom. Molimo vas da prihvatite uvjete korištenja.