Mimi Vurdelja dobila priznanje Europskih olimpijskih odbora ‘Olimpijske lovorike 2024.’

2024-06-07T18:29:43+02:007. lipnja 2024.|Sport|

Dugogodišnja voditeljica nutricionizma i zdravstvene skrbi vrhunskih sportaša u Hrvatskom olimpijskom odboru, mag. pharm. Mimi Vurdelja, dobitnica je prestižnog priznanja ‘Olimpijske lovorike 2024.’ (The 2024 European Olympic Laurel Award). Priznanje, koje Europski olimpijski odbori (EOO) dodjeljuju zaslužnicima za izniman doprinos sportu i europskom olimpijskom pokretu, uručeno joj je završnog dana 53. zasjedanja Glavne skupštine EOO-a u Bukureštu.

Ostali dobitnici priznanja ‘Olimpijske lovorike 2024.’ su Gianna Angelopoulos-Daskalaki iz Grčke, Tone Jagodič iz Slovenije i Oleg Volkov iz Ukrajine.

Foto: HOO

Zahvaljujući EOO-u za dodijeljeno priznanje, Mimi Vurdelja je istaknula da njega ne bi bilo bez sjajne suradnje sa sportašicama i sportašima, ali jednako tako – i s liječnicima, posebno onima iz Zdravstvene komisije HOO-a, čija je nezamjenjiva tajnica čak i u osmom desetljeću života.

– Sport nije veći od života, sport baš mora biti manji od života da bi sportski rezultat vrijedio – čuveni je postulat hrvatske dobitnice ovogodišnjeg priznanja „olimpijske lovorike“.

Ovim priznanjem legendarna „teta Mimi“ ušla je u društvo još petero laureata istog priznanja iz Hrvatske. Dobili su ga: Antun Vrdoljak 2009., Morana Paliković Gruden 2015., Luciano Sušanj 2016., Sanda Čorak 2021. i Zvjezdana Tuma-Pavlov 2022. godine.

Izvor: HOO / Vinko Knežević

Stranica koristi web kolačiće Više informacija Prihvaćam
Koristimo kolačiće! To znači da korištenjem ove web stranice pristajete na uporabu tih datoteka i koristite sve funkcionalnosti podržane tom tehnologijom. Molimo vas da prihvatite uvjete korištenja.