Milijarda ustaje protiv nasilja nad ženama i djevojčicama poziva na prosvjed uz veliki plesni performans

2023-02-03T17:21:31+01:003. veljače 2023.|Civilno društvo|

Ove godine se obilježava 10 godina kampanje Milijarda ustaje protiv nasilja nad ženama i djevojčicama/One Billion Rising, 20 godina pokreta V-Day-a iz kojega je izrastao Milijarda ustaje. Kampanja se odvija u 200 zemalja svijeta, pa tako uspješno i u Hrvatskoj.

Ove godine Milijarda ustaje ima moto: Ustajemo za slobodu/RISE FOR FREEDOM s ciljem kreiranja nove kulture u kojoj nema nasilja, u kojoj stvaramo suosjećanje, borimo se protiv nejednakosti i čuvamo planetu Zemlju.

Pozivamo vas da se pridružite programu koji će se održati 11. veljače u 11.00 sati na Cvjetnom trgu.
U programu koji će voditi Daniela Trbović i Milan Majerović Stilinović, nastupit će aktivistkinje i aktivisti, Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova Višnja Ljubičić, zastupnik u EU parlamentu Fred Matić kao i brojni poznati glazbeni i glumački gosti/gošće.

Zajedno ćemo i plesati na ‘himnu’ kampanje Break the chain, pa vas pozivamo da s nama uvježbate ples:

Plesna proba će se održati u Zagrebačkom plesnom centru, Ilica 10/1 od 16 sati do 18 sati u Sivom studio u subotu 4.2.2023. a plesnu koreografiju vodit će Alexandra Madsen. Dođite! Povedite prijateljice/prijatelje, djevojčice i dječake. Plešite kod kuće! Podijelite!

Izvor: Milijarda ustaje Hrvatska

Stranica koristi web kolačiće Više informacija Prihvaćam
Koristimo kolačiće! To znači da korištenjem ove web stranice pristajete na uporabu tih datoteka i koristite sve funkcionalnosti podržane tom tehnologijom. Molimo vas da prihvatite uvjete korištenja.