Leona Popović plasmanom među TOP 10 na Snježnoj kraljici napravila veliki iskorak u skijaškoj karijeri

2022-01-04T18:58:16+01:004. siječnja 2022.|Sport|

Piše: Antonija Dujmović

Treći put zaredom titulu Snježne kraljice danas je na slalomskoj utrci FIS Svjetskog kupa „Snow Queen Trophy“ ponijela vodeća slalomašica svijeta, Slovakinja Petra Vlhova. Ipak, s osvojenim 7. mjestom za nas je prava sljemenska zvijezda bila 24-godišnja Leona Popović kojoj je 16. izdanje Snježne kraljice donijelo najbolji rezultat karijere.

Nažalost, uvjeti na Sljemenu nisu bili idealni zbog južine i lišća kojeg je vjetar nanosio na stazu, a izostala je i podrška gledatelja koja je pretpandemijske utrke na zagrebačkoj gori činila fenomenalnima.

Sljemenski podvig samo je nastavak niza sjajnih vožnji Leone Popović na utrkama FIS Svjetskog kupa ove sezone. Prvo je rezultat karijere ostvarila postigavši 14. mjesto u finskom Leviju u studenom 2021., da bi ga istim osvojenim mjestom potvrdila mjesec dana kasnije, 29. prosinca, u austrijskom Lienzu.

Čini se kako Leonu ove sezone prati broj 14. Naime, upravo je pod tim mjestom danas ušla u cilj prve sljemenske vožnje da bi u drugoj vožnji u konačnici osigurala visoko 7. mjesto.

“Na svakoj utrci sam dosta konstantna što je meni najbitnije. Najvažnije je dobro trenirati, ostati u fokusu i mislim da se rezultati mogu i popraviti u nastavku sezone”, izjavila je Leona Popović po završetku sljemenske utrke.

Pred našom je skijašicom još dosta intenzivnih dana, 9. siječnja očekuje je slalom u Kranjskoj gori, a nakon toga, 11. siječnja, noćni slalom u austrijskom Flachau.

Leonin rezultat na današnjoj utrci najbolji je sljemenski nastup neke naše skijašice nakon spektakularnog drugog mjesta Ane Jelušić 2007. godine. Još jedna posebitost ove 16. sljemenske utrke je i to što smo nakon punih jedanaest godina imali hrvatsku predstavnicu u drugoj vožnji.

Nažalost, sjajna mlada skijašica, 17-godišnja Zrinka Ljutić ovaj put nije završila svoju prvu vožnju, dok se 25-godišnja Andrea Komšić sa svojim ostvarenim vremenom nije uspjela plasirati u drugu vožnju.

Foto: Wikimedia Commons

Stranica koristi web kolačiće Više informacija Prihvaćam
Koristimo kolačiće! To znači da korištenjem ove web stranice pristajete na uporabu tih datoteka i koristite sve funkcionalnosti podržane tom tehnologijom. Molimo vas da prihvatite uvjete korištenja.