Leona Popović ostvarila rezultat karijere – 14. mjesto u slalomu u finskom Leviju

2021-11-21T19:08:07+01:0021. studenoga 2021.|Sport|

U drugoj slalomskoj utrci FIS Svjetskog kupa u finskom Leviju, Leona Popović ponovno je pokazala sjajnu formu osvajanjem novih slalomskih bodova (18), plasiravši se u Top15. Leona je imala dobar ritam i pokazala odlično skijanje u obje vožnje i utrku završila na 14. mjestu.

Leona je danas u Leviju nakon jučerašnjeg odličnog rezultata imala strartni broj 30 što je iskoristila na najbolji mogući način.

Nakon fantastične prve vožnje koju je završila na 14. mjestu sa zaostatkom od +1.46 za vodećom Petrom Vlhovom, Leona je drugu vožnju, koja je bila zahtjevnije postavljena od prve, vozila hrabro bez većih grešaka i s ukupnim vremenom 1:47.50 zadržala 14. poziciju u konačnom poretku. Današnji rezultat je Leonin najbolji rezultat karijere i vjerujemo da će joj donijeti samopouzdanje za nastavak sezone.

Nažalost, Zrinka Ljutić nije završila prvu vožnju, na ulazu u strminu napravila je pogrešku i otpala joj je skija. Andrea Komšić nije uspjela ući u drugu vožnju završivši prvu na 39. mjestu (+2.59).

Drugi slalom u Leviju završio je identičnim poretkom na postolju kao prvi. Najbrža je ponovo bila Slovakinja Petra Vlhova s najboljim vremenima obje slalomske vožnje. Drugo mjesto pripalo je Amerikanki Mikaeli Shiffrin dok je treće mjesto osvojila Njemica Lena Duerr.

Hrvatske predstavnice nastavljaju s utrkama ženskog FIS Svjetskog kupa u američkom Killingtonu već sljedeći vikend kada su na rasporedu veleslalom i slalom.

Izvor: Hrvatski skijaški savez

Stranica koristi web kolačiće Više informacija Prihvaćam
Koristimo kolačiće! To znači da korištenjem ove web stranice pristajete na uporabu tih datoteka i koristite sve funkcionalnosti podržane tom tehnologijom. Molimo vas da prihvatite uvjete korištenja.