Piše: Antonija Dujmović

Najveći malonogometni turnir u zemlji i šire, Kutija šibica, nakon nešto više od mjesec dana utakmica završen je pobjedom momčadi CB Dobermann i u ženskom dijelu finala Konobe Tomić Brač-Beach bar Cool Split.

Bilo je ovo 49. izdanje najstarijeg hrvatskog malonogometnog turnira i četvrto izdanje ženskog turnira. Naime, tek je 2016. godine uvedeno natjecanje za nogometašice čime je otvorena nova era Kutije.

U zagrebačkom Domu sportova u spektakularnoj završnici pobjednik turnira, momčad CB Dobermanna svladala je Biberon Marasku. Nakon rezultata 1:1 o pobjedi su odlučili udarci sa sedam metara s ukupnih 5:4. U damskom finalu Konoba Tomić Brač-Beach bar Cool Split pobijedila je Stomatološki centar Flegar 2:0. Strijelkinje su bile Merjema Medić i Matea Bošnjak.

Ove se godine za turnir prijavilo ukupno 254 ekipe što je najveći broj prijava u posljednjih deset godina. Posebitost ovogodišnje Kutije šibica je da su organizatori turnira podržali Žensku sobu – Centar za seksualna prava u borbi protiv seksualnog nasilja. Sav prihod od ulaznica koje su se prodavale po simboličnoj cijeni od deset kuna doniran je ovoj organizaciji.