KUTIJA ŠIBICA 2019. Prihod od ulaznica usmjeren u borbu protiv seksualnog nasilja

2019-12-28T21:17:42+01:0028. prosinca 2019.|Sport|

Piše: Antonija Dujmović

Najveći malonogometni turnir u zemlji i šire, Kutija šibica, nakon nešto više od mjesec dana utakmica završen je pobjedom momčadi CB Dobermann i u ženskom dijelu finala Konobe Tomić Brač-Beach bar Cool Split.

Bilo je ovo 49. izdanje najstarijeg hrvatskog malonogometnog turnira i četvrto izdanje ženskog turnira. Naime, tek je 2016. godine uvedeno natjecanje za nogometašice čime je otvorena nova era Kutije.

U zagrebačkom Domu sportova u spektakularnoj završnici pobjednik turnira, momčad CB Dobermanna svladala je Biberon Marasku. Nakon rezultata 1:1 o pobjedi su odlučili udarci sa sedam metara s ukupnih 5:4. U damskom finalu Konoba Tomić Brač-Beach bar Cool Split pobijedila je Stomatološki centar Flegar 2:0. Strijelkinje su bile Merjema Medić i Matea Bošnjak.

Ove se godine za turnir prijavilo ukupno 254 ekipe što je najveći broj prijava u posljednjih deset godina. Posebitost ovogodišnje Kutije šibica je da su organizatori turnira podržali Žensku sobu – Centar za seksualna prava u borbi protiv seksualnog nasilja. Sav prihod od ulaznica koje su se prodavale po simboličnoj cijeni od deset kuna doniran je ovoj organizaciji.

Stranica koristi web kolačiće Više informacija Prihvaćam
Koristimo kolačiće! To znači da korištenjem ove web stranice pristajete na uporabu tih datoteka i koristite sve funkcionalnosti podržane tom tehnologijom. Molimo vas da prihvatite uvjete korištenja.