Kristina Ivanuš iz SOS Dječjeg sela Lekenik nominirana za svjetsku nagradu Hermann Gmeiner

2020-07-20T21:45:22+02:0020. srpnja 2020.|Civilno društvo|

Pripremila: Antonija Dujmović

Onečišćenje mora jako zabrinjava Kristinu. Kao natjecateljska roniteljica i podvodna fotografkinja Kristina aktivno radi u Hrvatskoj na podizanju svijesti o očuvanju raznolikosti i bogatstva naših mora – piše na stranici SOS Childrens Villages o Kristini Ivanuš, 21-godišnjakinji odrasloj u SOS Dječjem selu Lekenik nominiranoj za Hermann Gmeiner Award 2020.

Ova nagrada dodjeljuje se osobama koje su odrastale u SOS dječjim selima i koje su, unatoč životnim teškoćama, postali uzorima, izvanredni su u području kojim se bave (društvenom, kulturnom, sportskom i dr.) i odužili su se društvu doprinoseći dobrobiti drugih i većem dobru njihove zajednice.

Ove su godine organizatori nakon globalnog poziva za nominaciju, dobili više od 200 prijava za nagradu Hermann Gmeiner 2020. S malim zakašnjenjem zbog globalne pandemije izabrali su ukupno osam finalista – četiri žene i četiri muškarca, a među njima je i naša Kristina Ivanuš. Glasanje završava 23. srpnja 2020. u 12:00 – svoj glas možete dati OVDJE.

Kristina ljubav prema ronjenju i drugim sportovima označila je prekretnicu u njenom životu. Sport je bio način da prevlada neurološko stanje koje joj je u dječjoj dobi otežalo kretanje. Nakon što je 2016. završila tečaj ronjenja, Kristina je postala model ronjenja te se počela natjecati. Osvajala je medalju za medaljom na natjecanjima u zemlji i inozemstvu. Aktivni životni stil itekako se isplatio: u 2018. godini medicinski testovi pokazali su da je njeno neurološko stanje nestalo. Danas često posjećuje SOS selo gdje pokušava motivirati mlade stanovnike da se bave sportom, a posebice ronjenjenjem.

“Ona je učinila nemoguće mogućim!” napisala je jedna djelatnica o Kristini, koja je trenutno studentica marketinga i komunikacija na Poslovnom veleučilištu u Zagrebu. “Pobijedila je ograničenja koja joj je nametnula bolest i dokazala je da snažna volja, upornost i vjera u sebe mogu nadvladati sve prepreke.” – piše uz njenu nominaciju na SOS Childrens Villages.

Stranica koristi web kolačiće Više informacija Prihvaćam
Koristimo kolačiće! To znači da korištenjem ove web stranice pristajete na uporabu tih datoteka i koristite sve funkcionalnosti podržane tom tehnologijom. Molimo vas da prihvatite uvjete korištenja.