Konferencija o budućnosti Europe – Žene u medijskom prostoru – 5. ožujka u Zagrebu

2022-02-24T12:56:45+01:0024. veljače 2022.|Institucije, Medijska struka, Prikaz žene|

Zastupnica u Europskom parlamentu Sunčana Glavak u suradnji s Agencijom za elektroničke medije organizira Konferenciju o budućnosti Europe – Žene u medijskom prostoru koja će se održati u subotu, 5. ožujka 2022., u hotelu Westin s početkom u 10 sati.

U uvodnom dijelu uzvanicima će se obratiti Sunčana Glavak, zastupnica u Europskom parlamentu, Roberta Metsola, predsjednica Europskog parlamenta, Dubravka Šuica, potpredsjednica Europske komisije te Nina Obuljen Koržinek, ministrica kulture i medija.

Vanja Gavran, član Vijeća za elektroničke medije predstavit će rezultate istraživanja koje je provela Agencija za elektroničke medije a koje se odnosi na zastupljenost žena i muškaraca u informativnim programima triju nacionalnih televizija.

U panel raspravi koja će biti posvećena temi žena u medijskom prostoru sudjelovat će Katarina Periša Čakarun, urednica Odjela informativni medijski servis HTV-a; Ksenija Kardum, direktorica informativnog programa NOVA TV-a; Željka Marijanović, glavna urednica informativnog programa RTL-a, Anita Malenica, članica Vijeća za elektroničke medije te Višnja Ljubičić, pravobraniteljica za ravnopravnost spolova.

Podaci Europskog instituta za ravnopravnost pokazuju da bi se do 2050. godine BDP po stanovniku u Europskoj Uniji mogao povećati do 3,15 bilijuna eura, samo kada bi se ženama pružile jednake prilike. U povećanju svijesti o tome i promicanju ravnopravnosti mediji su nezamjenjivi – oni su prozor u svijet i ženama i muškarcima, ohrabrujući žene da pomiču granice i osvješćujući cijelo društvo o prednostima postizanja ravnopravnosti. Mediji su neizostavan čimbenik u procesu pozitivnih promjena.

Zaključci rasprave bit će objavljeni na višejezičnoj digitalnoj platformi Konferencije o budućnosti Europe te uključeni u razmatranje institucija Europske Unije o budućem smjeru europskih politika.

Izvor: Agencija za elektroničke medije

Stranica koristi web kolačiće Više informacija Prihvaćam
Koristimo kolačiće! To znači da korištenjem ove web stranice pristajete na uporabu tih datoteka i koristite sve funkcionalnosti podržane tom tehnologijom. Molimo vas da prihvatite uvjete korištenja.