Josipa Maras drugu godinu zaredom dobitnica nagrade za najljepšu tapetu na svijetu

2022-11-28T09:19:18+01:0028. studenoga 2022.|Posao|

Nakon što je prošle godine njena tapeta „Maslinik“ proglašena najljepšom na svijetu, mlada hrvatska dizajnerica Josipa Maras drugu godinu zaredom dobila je istu nagradu. Njen novi rad – „Mramorni cvijet“ nagrađen je najprestižnijom nagradom u svijetu dizajna – Archiproducts Design Award Longlisted u kategoriji „Finishes“.

„Iznimno mi je drago što je moj rad prepoznat i nagrađen od strane međunarodnog žirija, sastavljenog od pedesetak vodećih stručnjaka iz svijeta arhitekture, dizajna, kreative i fotografije. Dobiti ovakvo priznanje drugu godinu zaredom za mladu umjetnicu i poduzetnicu poput mene veliki je vjetar u leđa. Ponosna sam što imam priliku u svijetu prezentirati što imamo u Hrvatskoj – kreativnost, inovativnost i međunarodnu konkurentnost i kvalitetu“, poručila je Josipa Maras iz Milana, gdje je i službeno primila nagradu.

Marble flower / Foto: promo

Žiri kod ocjenjivanja u obzir uzima koncept, dizajn, vrijednost brenda, inovativnost, estetiku, semantiku, funkcionalnost proizvoda, procjenjuje je li proizvod „green“, user-friendly, koja je njegova simboličnost i kakva tehnologija je korištena.

„Konkurencija na ovakvim natjecanjima su vodeći svjetski brendovi poput Minottija i Poliforma. Biti u takvom društvu značajno je za mene osobno i za moj Studijo Wallart, ali i za Hrvatsku. Sjajan je osjećaj predstavljati svoju zemlju, pogotovo kad osvojite nagradu da ste najbolji na svijetu“, ističe Josipa Maras. Uz njenu kategoriju „Finishes“, žiri je ocjenjivao proizvode u kategorijama namještaj, kupaonica, kuhinja, predmeti za vanjsku upotrebu, ured, javni prostor, osvjetljenje, wellness, dekor, dijelovi zgrade, konstrukcija, lifestyle te komponente i materijali.

Marble flower beige / Foto: promo

Josipa Maras dosad je nagrađena s nekoliko međunarodnih priznanja. Profesionalno se bavila slikarstvom, a potom je svoju umjetnost prebacila na uporabne predmete – tapete te otvorila prvu hrvatsku tvornicu tapeta Studijo Wallart. Danas uspješno surađuje s brojnim hotelskim lancima, vlasnicima privatnih vila, turističkim smještajima i raznovrsnim ugostiteljskim objektima. Početkom studenog predstavila se na beogradskom Sajmu nameštaja, najvećem sajmu za dizajn u ovom dijelu Europe.

Izvor: Priopćenje za medije

Stranica koristi web kolačiće Više informacija Prihvaćam
Koristimo kolačiće! To znači da korištenjem ove web stranice pristajete na uporabu tih datoteka i koristite sve funkcionalnosti podržane tom tehnologijom. Molimo vas da prihvatite uvjete korištenja.