Javna akcija Ženske sobe – fotografiranje uz pozitivne i osnažujuće poruke protiv nasilja prema ženama

2020-09-22T15:44:38+02:0022. rujna 2020.|Civilno društvo|

Pripremila: A. Dujmović/Ženska soba

Diljem Hrvatske danas se obilježava Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama u spomen na tragični događaj iz 1999. kada su na Općinskom sudu u Zagrebu ubijene tri žene. Tim povodom Ženska soba – Centar za seksualna prava organizirao je na zagrebačkom Cvjetnom trgu javnu akciju “Nisi kriva. Nisi sama.”.

Cilj akcije bio je obilježiti Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama te tako doprinijeti senzibilizaciji i osvještavanju javnosti o seksualnom nasilju. Organizatorice su zainteresiranim građankama i građanima davale informacije o zaštiti i pravima osoba koje su preživjele seksualno nasilje te ih upoznavale s radom Centra za žrtve seksualnog nasilja.

U cilju aktivnog uključivanja građanki i građana, iste/i su bile/i pozvane/i da se uključe u obilježavanje Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama fotografirajući se s jednom od tri ploče koje sadržavaju pozitivne i osnažujuće poruke protiv nasilja nad ženama. Na javnoj akciji su članice i volonterke Ženske sobe dijelile edukativne i informativne materijale i bile na raspolaganju za sva pitanja zainteresiranih osoba.

Javna akcija je organizirana u okviru projekta „Osiguravanje prava i podrške žrtvama seksualnog nasilja“ kojeg provodi Ženska soba – Centar za seksualna prava. Projekt je financijski podržan od Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

Stranica koristi web kolačiće Više informacija Prihvaćam
Koristimo kolačiće! To znači da korištenjem ove web stranice pristajete na uporabu tih datoteka i koristite sve funkcionalnosti podržane tom tehnologijom. Molimo vas da prihvatite uvjete korištenja.