Jahačice Lea Djelmić i Marija Balaško ostvaruju sjajne rezultate na međunarodnim konjičkim turnirima

2023-04-19T19:24:15+02:0019. travnja 2023.|Sport|

Lea Djelmić, jedna od najboljih hrvatskih mladih jahačica, nastupila je proteklog vikenda na Italian Champions Tour, na natjcanju Toscana tour i to kao članica kluba Scuderia 1918. Zanimljivo je da je s njom u ekipi bila Giulia Martinengo Marquet, jedna od najboljih svjetskih jahačica. Scuderia 1918 je jedan od najprestižnijih ekipa u konjičkom svijetu koji okuplja najbolje svjetske jahače, a Lea Djelmić je prva s prostora bivše Jugoslavije koja je ikad pozvana u ovaj klub. Poziv je opravdala već ovog vikenda ostvarivši s grlom Flyer dva nastupa bez pogreške, na visini prepona 1,45 metara.

Ovo je veliki uspjeh za Leu i Zagrebački konjički savez koji ima veliku bazu mladih sportaša, a među njima je i Marija Balaško koja je u kategoriji kadeta, s grlom Chiara, pobijedila u utakmici visine prepona 1,20 metara.

Toscana tour / Foto: Zagrebački konjički savez

– Ponosna sam na cure i njihove rezultate. Lea je još jednom pokazala i opravdala svoj poziv u ovaj najprestižniji svjetski tim. Jahali su ekipni kup Italije, a kao prvo sudjelovanje u timu Scuderia bila je najveća dilema s kojim konjem nastupiti, ali i ovoga puta izabrali smo najbolje konje za pobjedu. Jako je lijepo vidjeti i naše mlađe jahačice kako ostvaruju vrhunske rezultate na međunarodnoj sceni – rekla je Andrea Novak Djelmić, njihova trenerica.

Sigurno je ovaj njihov nastup dobra priprema za europsko prvenstvo, prvenstvo Balkana, Lipanjski turnir i ostale međunarodne turnire koji su ispred njih.

– Ovo je prvo međunarodno natjecanje na ovim visinama prepona za Mariju. Moramo graditi samopouzdanje, a ovakva prezentacija je zasigurno najbolji način kako stići do još boljih rezultata – rekla je Irena Ilić, njezina trenerica.

Izvor: Priopćenje za medije ZKS

Stranica koristi web kolačiće Više informacija Prihvaćam
Koristimo kolačiće! To znači da korištenjem ove web stranice pristajete na uporabu tih datoteka i koristite sve funkcionalnosti podržane tom tehnologijom. Molimo vas da prihvatite uvjete korištenja.