U Hrvatskoj udruzi poslodavaca smatramo da su žene potencijal koji nije iskorišten i na njemu moramo raditi zbog uspjeha gospodarstva i poticanja konkurentnosti, ističu iz HUP-a i pozivaju poslovne žene da se prijave na 4. krug natječaja za Bazu poslovnih žena Hrvatske koji je otvoren od 18. prosinca 2019. do 31 siječnja 2020. godine.

Baza poslovnih žena uključuje javne, osobne profile žena poduzetnica ili žena koje se već nalaze na upravljačkim pozicijama u tvrtkama te onih koje su stekle dovoljno znanja i iskustva da mogu takve pozicije preuzeti po prvi put. Baza danas ima više od 100 članica – uspješnih žena poduzetnica i predsjednica, odnosno, članica Uprava društava.

Nakon zaprimanja prijava, Odbor će odlučiti o kandidatkinjama koje su zadovoljile kriterije i tako će Baza dobiti svoje nove članice. Odbor za izbor članica u Bazu žena čine: Gordana Deranja, Višnja Ljubičić, Ivana Gažić, Davor Majetić i Ivica Mudrinić. Više o načinu prijave saznajte OVDJE.

O Bazi poslovnih žena

Baza poslovnih žena inicijativa je koju je Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova pokrenula u suradnji s Hrvatskom udrugom poslodavaca i predstavila početkom studenoga 2015. godine. Baza žena HUP-a je u tri selekcijska ciklusa uključila više od 100 žena koje su svojim znanjem i iskustvom dokazale da u svakom trenutku mogu preuzeti upravljačke pozicije u kompanijama.

Baza je pokazatelj da na hrvatskom tržištu itekako postoji dovoljan broj žena s respektabilnom karijerom i postignućima koja ih čine spremnima za najodgovornije pozicije. Hrvatska Baza poslovnih žena radi se po uzoru na već postojeće slične baze u svijetu poput onih Global Board Ready Women inicijative ili European Network for Women in Leadership. Više o Bazi poslovnih žena pročitajte ovdje.

Izvor: HUP