Humanitarni buvljak “Djevojke za djevojke”

2019-12-06T14:13:59+01:003. prosinca 2019.|Civilno društvo|

Tri prijateljice  Željka Sušić, Ana Badurina i Zrinka Blažević uz pomoć svojih prijatelja i društvenih mreža organizirale su buvljak za djevojke o kojima skrbi zagrebački Caritas. Program se održavao u Kući za mlade »Da život imaju« na Trešnjevci gdje su djevojke uživale u odabiru kvalitetne odjeće, obuće i kozmetike.

U prizemlju Kuće za mlade u Selskoj cesti, dvadesetak Caritasovih korisnica biralo je rabljenu brendiranu odjeću, obuću, nakit, torbe… Djevojke su mogle uzeti što god im se svidjelo, a u nedoumici su im savjetima pomagale influencerice: Maša Zibar, Karla Zelić, Nika Turković i Pamela Smoljanić, dok je vizažistica Ines Krajnović održala kratki tečaj šminkanja koji će mladim djevojkama biti od koristi pri upotrebi raznih kozmetičkih proizvoda za koje su zaslužne influencerice.

Voditeljica Kuće za mlade »Da život imaju« Daniela Petković zahvalila je u ime svih Caritasovih korisnica darovateljima i volonterima uključenima u akciju »Girls for Girls« i ujedno najavila organizaciju slične akcije za dečke iz Caritasovih kuća.

“Kuća Trešnjevka” počela je s radom 1994. godine, a skrbio o djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta do njihove punoljetnosti, odnosno završetka školovanja. Caritas Zagrebačke nadbiskupije nada se da će ovaj originalan način socijalizacije i integracije mladih iz domova nadahnuti i potaknuti i druge na slične pothvate.

Izvor: Caritas Zagrebačke nadbiskupije

Stranica koristi web kolačiće Više informacija Prihvaćam
Koristimo kolačiće! To znači da korištenjem ove web stranice pristajete na uporabu tih datoteka i koristite sve funkcionalnosti podržane tom tehnologijom. Molimo vas da prihvatite uvjete korištenja.