Hrvatske nogometašice pobijedile puno bolje rangirane ekipe i osvojile međunarodni kup u Cipru

2020-03-14T21:52:45+01:0014. ožujka 2020.|Sport|

Piše: Antonija Dujmović

U sjeni vijesti o odgodama brojnih sportskih natjecanja zbog globalne krizne situacije uzrokovane koronavirusom, ali i bojazni od otkazivanja velikih sportskih događaja kao što su Olimpijske igre u Tokiju i Europsko nogometno prvenstvo, nekako je ispod radara prošla sjajna vijest da su naše nogometne reprezentativke osvojile prvo mjesto na međunarodnom natjecanju u Cipru.

Danas, kada je Hrvatski nogometni savez donio odluku o prekidu svih nogometnih natjecanja u Hrvatskoj do 31. ožujka zbog novonastale epidemiološke situacije, a slične odluke donose se diljem Europe, posebno je zadovoljstvo znati da su naše nogometašice imale sreću u pravo vrijeme odigrati ovaj turnir (održao se od 2. do 12. ožujka).

“Pod vodstvom izbornika Mate Prskala, hrvatske su reprezentativke na turniru u ciparskoj Larnaci remizirale s Meksikom (1:1) te preokretom pobijedile favoriziranu Finsku (3:2), što im je naposljetku bilo dovoljno za osvajanje titule pobjednica turnira”, navode iz HNS-a.

Osim toga, hrvatska reprezentativka Ivana Rudelić proglašena je najkorisnijom igračicom turnira, a Izabela Lojna s dva je pogotka u 180 odigranih minuta završila na trećem mjestu ljestvice strijelkinja.

Nadamo se kako će ovakvi plasmani naših nogometašica potaknuti veću brigu i ulaganja u ženski nogomet. Sjaj pobjede naših nogometašica koji se može vidjeti na službenoj stranici Cyprus Women’s Cup dokazuje da to itekako zaslužuju.

Stranica koristi web kolačiće Više informacija Prihvaćam
Koristimo kolačiće! To znači da korištenjem ove web stranice pristajete na uporabu tih datoteka i koristite sve funkcionalnosti podržane tom tehnologijom. Molimo vas da prihvatite uvjete korištenja.