Piše: Antonija Dujmović

U sjeni vijesti o odgodama brojnih sportskih natjecanja zbog globalne krizne situacije uzrokovane koronavirusom, ali i bojazni od otkazivanja velikih sportskih događaja kao što su Olimpijske igre u Tokiju i Europsko nogometno prvenstvo, nekako je ispod radara prošla sjajna vijest da su naše nogometne reprezentativke osvojile prvo mjesto na međunarodnom natjecanju u Cipru.

Danas, kada je Hrvatski nogometni savez donio odluku o prekidu svih nogometnih natjecanja u Hrvatskoj do 31. ožujka zbog novonastale epidemiološke situacije, a slične odluke donose se diljem Europe, posebno je zadovoljstvo znati da su naše nogometašice imale sreću u pravo vrijeme odigrati ovaj turnir (održao se od 2. do 12. ožujka).

“Pod vodstvom izbornika Mate Prskala, hrvatske su reprezentativke na turniru u ciparskoj Larnaci remizirale s Meksikom (1:1) te preokretom pobijedile favoriziranu Finsku (3:2), što im je naposljetku bilo dovoljno za osvajanje titule pobjednica turnira”, navode iz HNS-a.

Osim toga, hrvatska reprezentativka Ivana Rudelić proglašena je najkorisnijom igračicom turnira, a Izabela Lojna s dva je pogotka u 180 odigranih minuta završila na trećem mjestu ljestvice strijelkinja.

Nadamo se kako će ovakvi plasmani naših nogometašica potaknuti veću brigu i ulaganja u ženski nogomet. Sjaj pobjede naših nogometašica koji se može vidjeti na službenoj stranici Cyprus Women’s Cup dokazuje da to itekako zaslužuju.