HRVATSKA – ZEMLJA VRSNIH ATLETIČARKI Sara Kolak, Sandra Perković i Marija Tolj briljirale na Hanžeku

2019-09-04T19:54:58+02:004. rujna 2019.|Sport|

Pripremila: Antonija Dujmović

Ovogodišnji Hanžekovićev memorijal ostat će zapamćen po izvrsnim rezultatima koje su postigle naše najbolje atletičarke. Sara Kolak, Sandra Perković i Marija Tolj na zagrebačkom atletskom mitingu bile su u odličnoj formi, pune entuzijazma kojeg su svojim nastupom prenijele i na oduševljenu publiku.

Najbolja bacačica diska na svijetu, Sandra Perković, ostvarila je pobjedu hicem od 67,78 metara, dok je naša druga predstavnica, europska prvakinja u bacanju diska, Marija Tolj osvojila izvrsno treće mjesto s rezultatom od 62,57 m. Mariji je ovo bio prvi nastup na zagrebačkom Hanžeku, tako da možemo očekivati da će krenuti putem svoje iskusnije kolegice Sandre Perković.

“To je bilo to! Malo smo presložili listu prioriteta ove godine i shvatili da su nam Svjetsko prvenstvo, finale Dijamantne lige i Hanžek ove godine najvažniji i tako smo se pripremali. Neke su se stvari na treningu zadnjih tjedan dana posložile i znala sam da ne mogu loše baciti. Hvala organizatorima što su napravili ovako sjajan miting i hvala publici što me je nosila. Novi krug je doista dobar, malo je prebrz. Trenutno nisam u tolikoj formi da ga mogu iskontrolirati. Da je natjecanje bilo za mjesec dana, možda bih mogla. Sljedeće godine me očekuje ponavljanje hica od 70 metara i osvajanje Hanžekovićeva memorijala“, rekla je Sandra nakon pobjedničkog nastupa.

Posebno zadovoljna svojim nastupom na Hanžeku bila je bacačica koplja Sara Kolak, naša zlatna olimpijka na Igrama u Rio de Janeiru 2016. Ona je bacala koplje prvo 65,82 m, a potom i 66,42 m, što su njezina dva najbolja hica sezone kojima je srušila dugogodišnji rekord mitinga. Ovaj rezultat će joj biti izvrstan poticaj za Svjetsko prvenstvo u Dohi u listopadu.

“Danas se dogodilo ono što sam čekala, vidi se po osmjehu. Drago mi je da se to dogodilo u Zagrebu. Domaći miting je domaći miting i to je sasvim posebno natjecanje. Drago mi je što smo gledateljima u Hrvatskoj pokazali kako izgleda vrhunska atletika u živio. Promijenili smo moj novi trener Andreas Thorkildsen i ja neke stvari u radu, ima još puno posla i puno se toga mora poklopiti. Drago mi je da se opet smijem na jednom ovom natjecanju. Hvala svima što su došli. Sada žurim mami i tati!”, oduševljeno je kazala Sara.

Izvor: Zagreb Meeting

Stranica koristi web kolačiće Više informacija Prihvaćam
Koristimo kolačiće! To znači da korištenjem ove web stranice pristajete na uporabu tih datoteka i koristite sve funkcionalnosti podržane tom tehnologijom. Molimo vas da prihvatite uvjete korištenja.