Hrvatska reprezentativka Lea Djelmić napreduje na listi najboljih svjetskih jahača

2022-10-17T18:18:57+02:0017. listopada 2022.|Sport|

Pripremila: Antonija Dujmović

Lea Djelmić (KK Jarun), članica hrvatske konjičke reprezentacije, nastupila je na jakom međunarodnom turniru u talijanskom gradiću Cattolica. Riječ je o CSI turniru (dvije zvijezde). Lea je s grlom Hyacinth ostvarila plasmane u utakmicama visine prepona 1,40 i 1,45 metara. Sljedećeg vikenda nastupit će na turniru CSI (tri zvjezdice) gdje će pokušati osvojiti nove bodove za svjetsku rang listu.

– Uspješno “lovim” bodove i polako napredujem na FEI rang listi najboljih svjetskih jahača. Zahvaljujući mom teamu i mojim konjima koji su doista nevjerojatni, spremna sam za buduće izazove – istaknula je Lea Djelmić.

Na turniru u Italiji nastupile su još Patricia Kardun (KK Jarun) s grlima Chicago i Di Caprio, te Laura Dragičević (KK Sv. Juraj) na grlu Canancra.

Hrvatska reprezentativka Lea Djelmić na CSI turniru (dvije zvijezde) u Italiji / Foto: Zagrebački konjički savez

Usput podsjetimo, od 7. do 9. listopada na zagrebačkom hipodromu održan je 1. Zagreb Open – natjecanje u preponskom jahanju (prvenstvo Hrvatske za mlade konje i finale Croatia cupa za kadete), te eventingu koji obuhvaća terensko jahanje, dresuru i preponsko jahanje. Natjecanje je organizirano s ciljem da bi naši sportaši mogli skupljati vrijedno iskustvo na domaćoj sceni što bi im moglo pomoći u postizanju što boljih rezultata na međunarodnoj razini.

Pobjednici prvenstva Hrvatske za mlade konje postali su Josip Jadrijević (KK Mirnovec, grlo Kiss me Tracy), Marko Hercigonja (KK Zagreb, grlo Cedevita) i Filip Rožmarić (KK Batida, grlo Charlotte) dok je u ekipnom natjecanju u preponskom jahanju pobjedu odnio KK Zagreb (Mia Ivančić, Nika Picek, Laura Lopert).

1. Zagreb Open u preponskom jahanju / Foto: Zagrebački konjički savez

Organizator natjecanja bio je Zagrebački konjički savez i Konjički klub Edek. Novo vodstvo ZKS-a (Damir Djelmić, Denis Gugić, Tomislav Kadić) neumorno je radilo danima kako bi ovo natjecanje prošlo u najboljem redu. Lijepo vrijeme, ugodan ambijent i kvalitetno natjecanje privukao je velik broj gledatelja. Na hipodromu se kao nekad, nakon dugog niza godina tražila stolica više. Jedan dio sredstava doniran je udruzi Krila koja se bavi terapijskim jahanjem, te azilu za konje Viktora Drage.

Zagrebački konjički savez krovna je institucija u razvoju konjičkog sporta u Gradu Zagrebu koji broji 11 aktivnih klubova sa preko 400 aktivnih jahača – natjecatelja, rekreativaca, polaznika škole jahanja i terapetutskih programa.

Izvor: Priopćenje / Zagrebački konjički savez

Stranica koristi web kolačiće Više informacija Prihvaćam
Koristimo kolačiće! To znači da korištenjem ove web stranice pristajete na uporabu tih datoteka i koristite sve funkcionalnosti podržane tom tehnologijom. Molimo vas da prihvatite uvjete korištenja.