Dorja Blažić državna prvakinja u floretu izrazila emotivnu podršku bolnici u Cremoni u kojoj se nekada liječila

2020-03-17T12:27:52+01:0016. ožujka 2020.|Sport|

Piše: Antonija Dujmović

Aktualna hrvatska prvakinja u floretu, mačevateljica Dorja Blažić, emotivnom je porukom poslala podršku liječnicima i osoblju bolnice u talijanskoj Cremoni, jednoj od utvrda borbe protiv koronavirusa.

“Prije tri godine u toj se bolnici oporavljala od posljedica prometne nesreće i nije zaboravila njihovu požrtvovnost! Danas se oni bore za brojne ljudske živote, a Dorja im je u tome podrška!” – s ponosom ističe Hrvatski olimpijski odbor.

Članica MK Rapir, koji je sukladno odluci Hrvatskog mačevalačkog saveza zbog pandemije koronavirusa ukinuo održavanje svih treninga od 16. do 29. ožujka, na društvenoj je mreži svoju zahvalnost i podršku osoblju bolnice izrazila riječima:

“Cremona. Središte Lombardije i mjesto gdje se izrađuju najbolje violine na svijetu, Stradivarijeve violine. U Cremoni postoji i bolnica. Instituti ospitalieri di Cremona. Ovih dana jedno od najtužnijih mjesta na svijetu. Za mene jedno od najljepših mjesta na svijetu. Najljepše po dobroti , brizi i požrtvovnosti liječnika i cijelog medicinskog osoblja koji su prije tri godine ostavili neizbrisiv trag u mom srcu.” – piše u dijelu objave.

Na jednom od posljednjih velikih natjecanja, Svjetskom juniorskom kupu za floretašice održanom krajem siječnja u San Joseu, Dorja Blažić osvojila je 13. mjesto. U kolu je ostvarila četiri pobjede čime se kvalificirala direktno u prvih 32 natjecateljice, da bi potom izborila ulaz među 16 najboljih.

Stranica koristi web kolačiće Više informacija Prihvaćam
Koristimo kolačiće! To znači da korištenjem ove web stranice pristajete na uporabu tih datoteka i koristite sve funkcionalnosti podržane tom tehnologijom. Molimo vas da prihvatite uvjete korištenja.