Do 30. rujna svi centri za socijalnu skrb imat će detektore metala

2019-08-28T14:22:47+02:0028. kolovoza 2019.|Institucije|

Do kraja rujna 2019. godine svi centri za socijalnu skrb u Hrvatskoj trebaju osigurati zaštitu detektorima metala te proširenje ovlasti zaštitara, najavila je ministrica Vesna Bedeković. Ova će tehnička zaštita, kao prvi korak u podizanju razine sigurnosti u sustavu u kojem su većinom zaposlene žene, sigurno imati pozitivan psihološki učinak na djelatnike.

Ministarstvo će pratiti i provjeriti postupanja prema dostavljenoj uputi o osiguranju tehničke i fizičke zaštite zaposlenika te im pružiti daljnju podršku u realizaciji, rekla je ministrica Bedeković na sastanku s ravnateljima centara za socijalnu skrb koji je na njenu inicijativu održan jučer u Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Na ovom, prvom u nizu, sastanku ministrica Bedeković je najavila ostvarivanje statusa službene osobe za socijalne radnike, ali i za sve druge stručne radnike u sustavu.

Ministrica je okupila ravnatelje temeljnih ustanova u sustavu socijalne skrbi kako bi ih pobliže upoznala, saslušala njihove potrebe, ali i utvrdila odgovornosti čelnika te najavila aktivnosti koje će u kontinuitetu provoditi Ministarstvo kako bi se unaprijedio položaj socijalnih radnika i ostalih stručnih radnika u sustavu socijalne skrbi.

Ponudivši suradnju i podršku u rješavanju problema s kojima se centri za socijalnu skrb svakodnevno susreću, ministrica Bedeković istaknula je važnost otvorene, sveobuhvatne i pravovremene komunikacije sa zajedničkim ciljem osnaživanja sustava i njegovih djelatnika.

„Centri za socijalnu skrb ključne su institucije u lokalnim zajednicama kao nositelji međuresorne suradnje i koordinacije s drugim sustavima i institucijama kojima je cilj unaprjeđenje kvalitete skrbi za korisnike o kojima skrbe iz dana u dan,“ kazala je ministrica.

Na sastanku su uz ministricu sudjelovali i državna tajnica Marija Pletikosa, pomoćnica ministrice dr. sc. Maja Vučinić-Knežević, savjetnica ministrice Zvjezdana Bogdanović te načelnica Sektora za koordinaciju politiku i unaprjeđenje stručnog rada centara za socijalnu skrb Tatjana Katkić Stanić, kao i predstavnici nadležnih službi koji pružaju stručnu podršku centrima za socijalnu skrb.

Nakon konstruktivne rasprave ministrica je zahvalila na dolasku svim ravnateljima te naglasila važnost i nužnost njegovanja partnerskog odnosa i međusobnog povjerenja Ministarstva i centara za socijalnu skrb. 

Izvor: Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku

Stranica koristi web kolačiće Više informacija Prihvaćam
Koristimo kolačiće! To znači da korištenjem ove web stranice pristajete na uporabu tih datoteka i koristite sve funkcionalnosti podržane tom tehnologijom. Molimo vas da prihvatite uvjete korištenja.