Azerbajdžanske aktivistice za ženska prava posjetile Hrvatsku

2019-12-26T16:21:19+01:0026. prosinca 2019.|Civilno društvo, Institucije|

U okviru suradnje s udrugom B.a.B.e. Budi aktivna. Budi emancipiran koja provodi projekt „Hand in hand against gender-based violence“, financiran od strane Human Rights House Foundation organiziran je studijski posjet stručnjakinja za ženska prava i žrtve rodno uvjetovanog nasilja iz azerbajdžanske organizacije civilnog društva Women`s Association for Rational Development.

U pratnji predstavnica udruge B.a.B.e., Petrom Kontić i Svjetlanom Knežević, azerbajdžanske aktivistice posjetile su Ured za ravnopravnost spolova RH kako bi se upoznale s našom praksom ali i prenijele svoja iskustva.
 
Shahla Ismayil, predsjednica organizacije Women`s Association for Rational Development, predstavila je područja djelovanja organizacije (zdravlje, nasilje nad ženama, izgradnja mira) te projekte kojih su nositelji.

Organizacija Women`s Association for Rational Development je izradila posebne smjernice za djelovanje koordinatora/ica za ravnopravnost spolova u tijelima državne uprave u Azerbajdžanu te rade na edukaciji i zagovaranju za efikasnijem položaju istih. Također, upoznala je predstavnice Ureda za ravnopravnost spolova sa statusom civilnog društva u Azerbajdžanu te s preprekama s kojima se organizacije susreću u djelovanju.
 
Gordana Obradović-Dragišić, pomoćnica ravnateljice Ureda za ravnopravnost spolova upoznala je azerbajdžanske aktivistice s ulogom i radom Ureda. Također, predstavila je okvir ravnopravnosti spolova u Republici Hrvatskoj, s posebnim osvrtom na institucionalne mehanizme za ravnopravnost spolova.

Martina Bosak, stručna suradnica u Uredu upoznala je gošće s aktivnostima Ureda u okviru hrvatskog predsjedanja Vijećem EU, odnosno s temom Konferencije visoke razine „Sudjelovanje žena na tržištu rada – društvena dobit!“ koju organizira Ured, kao i s temama pojedinih panela te ciljevima konferencije.

Izvor: Ured za ravnopravnost spolova

Stranica koristi web kolačiće Više informacija Prihvaćam
Koristimo kolačiće! To znači da korištenjem ove web stranice pristajete na uporabu tih datoteka i koristite sve funkcionalnosti podržane tom tehnologijom. Molimo vas da prihvatite uvjete korištenja.