ANĐELA MUŽINIĆ I KRISTINA TOMIĆ Upoznavanje putnica za Tokio u podcastu kod Marija Petrekovića

2021-07-12T16:06:28+02:0018. svibnja 2021.|Sport|

Piše: Antonija Dujmović

Stolnotenisačica Anđela Mužinić, osvajačica srebrne paraolimpijske medalje u Riju, i taekwondoistica Kristina Tomić, europska prvakinja i dvaput brončana na Svjetskom prvenstvu, gostovale su u podcastu “Na entu” kod Marija Petrekovića. Voditelj nam je kroz ovaj zabavni format predstavio putnice za Olimpijske i Paraolimpijske igre u Tokiju.

Sportašice su govorile o preprekama koje ih prate ali i motiviraju na daljnji sportski uspjeh. Mužinić se prisjetila Igara u Riju kada joj je glavna prepreka do zlata bila Kineskinja Xue Juan koju tada nije uspjela pobijediti, no to joj je ipak uspjelo prije godinu i pol na natjecanju u Sloveniji. Petrekoviću je otkrila da nastoji svaku prepreku doživjeti kao izazov.

“Imam i stalno sam imala podršku ljudi oko sebe, nikada mi nitko nije rekao nemoj odustati, samo su mi znali reći bit će ti teško”, rekla je srebrna paraolimpijka navodeći životni primjer kako se nosi s preprekama: “Kada sam se iz Srinjina preselila u Zagreb, i to par godina nakon prometne nesreće gdje sam se morala osamostaliti do kraja, mojoj je materi bilo najteže pustiti me, ali meni je to bio samo još jedan izazov jer imala sam cilj u životu da želim biti uspješna sportašica. Razlog dolaska u Zagreb bili su bolji uvjeti i to je za mene bio izazov, a ne prepreka.”

Naša vrhunska taekwondoašica Kristina Tomić govorila je na koji je način pristupila prepreci dijabetesa tipa 1 koji joj je dijagnosticiran 2019.

“Bila je to sigurno i fizička i mentalna barijera. Meni niti u jednom trenutku nije palo na pamet odustati od svega, to mi uopće nije bila opcija. Ali ipak je bolest dosta zakomplicirala moj život, u smislu brige o strogo točnom rasporedu prehrane, pikanja inzulinom… Najbitnije je bilo kako naučiti funkcionirati pod svim tim novim okolnostima”, rekla je ambasadorica HOO-ove kampanje “Prema Suncu” spomenuvši tek da joj je brižna baka savjetovala da se ostavi sporta i posveti zdravlju.

Sportašice su imale zanimljivo i zabavno međusobno prvo upoznavanje u emisiji “Na entu”

Podcast “Na entu” pokrenut je u suradnji Allianza Hrvatska s Hrvatskim olimpijskim odborom i Hrvatskim paraolimpijskim odborom. Emitira se svake subote u 17 sati na YouTube kanalu Allianz Hrvatska gdje se mogu pogledati zabavna gostovanja naših (para)olimpijaca/ki.

Stranica koristi web kolačiće Više informacija Prihvaćam
Koristimo kolačiće! To znači da korištenjem ove web stranice pristajete na uporabu tih datoteka i koristite sve funkcionalnosti podržane tom tehnologijom. Molimo vas da prihvatite uvjete korištenja.