Ana Đerek osvojila dva srebra na Svjetskom kupu u Sloveniji

2021-09-05T19:27:22+02:005. rujna 2021.|Sport|

Ana Đerek osvojila je dva srebra na Svjetskom kupu koji je danas završen u slovenskom Kopru! Dvostruka hrvatska olimpijka borila se u dva finala i u oba uspjela stati na postolje.

Ukupno je Hrvatska osvojila 3 medalje ovoga vikenda u Sloveniji – Filip Ude bio je brončani na konju s hvataljkama, a Ana srebrna na gredi i parteru.

Ana je prvo na gredi bila druga s ocjenom 12,800, a bolja je bila samo Kanađanka Cassandra Lee sa 13,050 bodova, dok je brončana Mađarica Zoja Szekely (12,200).

“Prezadovoljna sam i presretna sa svoja dva srebra. Na gredi sam na zagrijavanju nekako pala po gredi, pa s grede, stvarno sam se dobro udarila i prezadovoljna sam što sam se ipak popela na tu gredu, učvrstila fizički i psihički samouvjerena i uspjela sam odraditi kao da se nisam “stukla” 20 minuta prije”, rekla je Ana koju je ubrzo nakon grede čekao novi lov na medalje i to na parteru u koje finale je ušla s najboljom ocjenom kvalifikacija.

Do drugog postolja stigla je zahvaljujući ocjeni 12,750, a bolja je ipak bila Britanka Claudia Fragapane sa 12,900, dok je brončana Mađarica Dorina Boeczoego (12,700).

“Nakon grede kratka pauza i jurcanje za parter. Zadovoljna sam jer mi to srebro s grede nije poremetilo koncentraciju za parter. Stvarno sam odradila super vježbu, vrlo tešku vježbu 5.0. Prva je bila Fragapane, stvarno zvučno ime na parteru i čast mi je biti rame uz rame uz nju. Čak nije toliko puno bila ispred mene. Ništa, sad žurimo kući da se u dan-dva pokušamo odmoriti. Nadam se da ovo što sam se danas razbila neće biti nešto ozbiljno, da neće puno boljeti, jer već u srijedu idemo za Mersin i sve ispočetka. Ako bude u pola uspješno, ja ću biti presretna.”

Članica splitskog GK Marjan u Sloveniji je došla do 25 finala Svjetskih kupova u karijeri, a s današnja dva srebra stigla je do ukupne brojke od 11 medalja.

“Svoju prvu medalju na Svjetskim kupovima osvojila sam u Sloveniji, bio je to SK u Ljubljani 2014. i srebro na preskoku. Sada sam 10. medalju osvojila opet u Sloveniji, srebro na gredi. To mi je baš cool.”

Sve Anine medalje na turnirima Svjetskog kupa:
ZLATO – Svjetski kup – Osijek 2021. (tlo)
ZLATO – Svjetski kup – Osijek 2019. (tlo)
ZLATO – Svjetski kup – Baku 2018. (tlo)
SREBRO – Svjetski kup – Koper 2021. (greda)
SREBRO – Svjetski kup – Koper 2021. (tlo)
SREBRO – Svjetski kup – Guimaraes 2019. (greda)
SREBRO – Svjetski kup – Ljubljana 2014. (preskok)
SREBRO – Svjetski kup – Medellin 2014. (preskok)
BRONCA – Svjetski kup – Osijek 2021. (greda)
BRONCA – Svjetski kup – Guimaraes 2019. (tlo)
BRONCA – Svjetski kup – Doha 2017. (tlo)

Sada hrvatska ženska sportska gimnastika ima 34 medalje na turnirima SK, a priliku za nove imati ćemo već sljedećega tjedna budući da Ana Đerek, Tijana Korent, Christina Zwicker i Sara Šulekić uz Filipa Udea i Jakova Vlaheka u srijedu idu put Mersina gdje ih čeka još jedan turnir Svjetskog kupa. S njima na put će i treneri Igor Križimski, Marko Brez, Miroslav Končarević i Kristijan Vugrinski te suci Aida Badić i Ratko Vuković.

Izvor: Priopćenje za medije / Hrvatski gimnastički savez

Stranica koristi web kolačiće Više informacija Prihvaćam
Koristimo kolačiće! To znači da korištenjem ove web stranice pristajete na uporabu tih datoteka i koristite sve funkcionalnosti podržane tom tehnologijom. Molimo vas da prihvatite uvjete korištenja.