Ana Begić Tahiri, Danijela Martinović i Karmela Vukov Colić o uspjehu, poslu, barijerama i izazovima

2022-10-01T18:47:24+02:0030. rujna 2022.|Posao|

Piše: Ivana Perković Rosan

Desetu sezonu talk showa ‘Ženska priča’ otvorile su svojim gostovanjem glumica Ana Begić Tahiri, pjevačica Danijela Martinović i voditeljica Karmela Vukov Colić i time ujedno podržale borbu protiv raka dojke. Naime sav prihod od ulaznica namijenjen je Hrvatskom forumu protiv raka dojke Europa Donna Hrvatska.

Danijela, Karmela i Ana otkrile su svoj recept za ‘Tajnu uspješnih žena’, koja je bila tema talk showa. Pričale su o usklađivanju privatnih i poslovnih obveza, podjelile priče iz svog doma, a nije nedostajalo ni anegdota kojima su nasmijale sve prisutne.

Ono u čemu su sve tri bile jednoglasne jest da ne žale ni za čim. Sve su složne i u tome da su s godinama postale samopouzdanije.

‘S 30 mi je kao samohranoj majci bio uspjeh osigurati stan i prihode, a sada mi je uspjeh da sam zadovoljna sobom i da imam slobodu odabrati, da mogu reći ne. Da mogu otputovati na kraj svijeta ako mi se ide na kraj svijeta i da mogu cijeli dan prespavati u pidžami ako to želim. U jednom trenutku kažeš nismo mi tu radi svijeta, već je svijet tu radi nas’, rekla je Karmela Vukov Colić koja je otkrila i svoj način rješavanja problema – odlazak na put nakon čega se svaki problem čini puno manjim.

Najtiražnija hrvatska pjevačica, spisateljica i motivatorica, Danijela Martinović, priznala je da se u svojim 30-im bojala konkurencije, ali je ustvrdila kako je to bio nepotreban strah koji je stvorila pod utjecajem negativnih komentara.

‘Mislila sam gotovo je, daju vam rok trajanja kao ženama. Nisam bila ljubomorna nego sam se brinula. Čula sam ja svakakve komentare i u zadnje vrijeme, da sam ostarila, kome trebaju stare pjevačice, okrenimo se mladima. Sada mislim da sam najsretnija i najuspješnija jer sam dosegla svoj duboki mir. Sada se osjećam kompletnom’, rekla je Danijela čija bi autobiografija trebala ugledati svjetlo dana početkom sljedeće godine.

I dramska prvakinja Hrvatskog narodnog kazališta, Ana Begić Tahiri, otkrila je kako se nakon rođenja djeteta promijenila i postala zadovoljnija.

‘Sve ono što su me kritizirali i govorili da nije dobro kod mene, ja sam to pretvorila u svoju prednost kad sam se prihvatila. Sad sam u četrdesetim, najboljim godinama, kako su mi govorile žene iskusnije od mene’, rekla je Begić Tahiri našalivši se i kako se nikad nije bojala konkurencije jer je nije imala.

‘Na akademiji je bilo šest žena i njih pet se moralo boriti za ulogu Julije u Hamletu, a ja sam jedina bila dadilja’, rekla je glumica i nasmijala sve. S publikom je podijelila i šokantnu priču u kojoj je otkrila kako nije jaka samo na riječima.

‘Bila je jedna gadna situacija na ulici, skočila sam na čovjeka jer je tukao ženu nasred ceste, a nitko se nije htio umiješati. On je mogao i mene udariti. Imam tu moć da se ne bojim, ali to može biti i mana’, ispričala je Ana.

Voditeljica talk showa ‘Ženska priča’ Marijana Perinić i gošće Ana Begić Tahiri, Danijela Martinović i Karmela Vukov Colić / Foto: Marina Ribar

Karmela je s druge strane podijelila svoje pozitivno iskustvo kako je shvatila da prilike treba prihvaćati hrabro i bez zadrške. Tako je objasnila i kako je objeručke prihvatila ponudu da glumi u mjuziklu ‘Menopauza’.

‘Rekla sam: ‘Nisam u životu, pjevala, plesala ni glumila ali dat ću sve od sebe’, i stvarno je ispalo dobro. A kad sam imala 25 godina pitao me Zrinko Tutić: ‘Karmela hoćemo li praviti ploču?’ ja sam na to odgovorila: ‘Zrinko, pa gdje ću vam ja pjevati’. E sad, s 50 se opametiš, više ne govoriš neću’, rekla je Vukov Colić, svima dobro poznato TV lice, a danas i direktorica Turističke zajednice Grada Dugo Selo.

A ono što im je zajedničko svima trima jest i buđenje u cik zore. I dok se Ani buđenje u pet ujutro zamjerilo još dok je kao tinejdžerica radila u slastičarnici, Vukov Colić i Martinović su otkrile kako se vole ustajati rano jer tako sve stignu.

‘Nedostajalo mi je sati za sve što sam htjela napraviti, malo mi je 24 sata’, ustvrdila je Danijela dok se Karmela našalila kako je svojim veseljem u rano jutro dok je radila u ‘Dobro jutro Hrvatska’ znala ljude i naživcirati. Ispričala je i kako su njene kolegice voditeljice uvijek bile dobre prijateljice i da su bile sretne što su učile od svojih divnih prethodnica. Istaknula je i kako nikad nije doživjela neugodnost od muškaraca, ali da se to ne može reći i za žene.

‘Muškarci se drže skupa i zato su jaki, a žene nažalost ne’, rekla je Vukov Colić dodavši kako su žene te koje odgajaju djecu i da bi svijet mogao biti puno drugačiji da su žene solidarnije jedna prema drugoj.

Na kraju talk showa pozvala je sve da se redovno pregledavaju za rak dojke.

‘Imam nekoliko prijateljica koje su zbog pravovremenog pregleda uspjele spasiti život’, zaključila je.

Stranica koristi web kolačiće Više informacija Prihvaćam
Koristimo kolačiće! To znači da korištenjem ove web stranice pristajete na uporabu tih datoteka i koristite sve funkcionalnosti podržane tom tehnologijom. Molimo vas da prihvatite uvjete korištenja.