300 dana do Olimpijskih igara u Tokiju – Kristina Tomić i Franko Grgić ambasadori kampanje „Prema Suncu“

2019-09-27T19:05:32+02:0027. rujna 2019.|Sport|

Pripremila: Antonija Dujmović

Obilježavajući točno 300 dana do OI u Tokiju, Hrvatski olimpijski odbor predstavio je kampanju ‘Prema Suncu’, u kojoj će promovirati hrvatski sport, pratiti olimpijske kandidate na putu do Tokija te skupa s partnerima donijeti u Hrvatsku dašak Japana kroz brojne poveznice između dviju država.

Ambasadori kampanje su plivač Franko Grgić (16) i taekwondoašica Kristina Tomić (23), a kampanja će trajati do rujna 2020. godine.

Franko Grgić je ove godine postigao izvrsne rezultate i ostvario normu za Tokio. Prvo je u ožujku oborio hrvatski rekord na 1 500 m, zatim na Olimpijskom festivalu europske mladeži koji se održavao u Azerbajdžanu u srpnju osvojio dva zlata (400 m i 1500 m), a sve to zaokružio titulom svjetskog juniorskog prvaka i to ponovno s dva osvojena zlata (800 m i 1500 m) u kolovozu u Budimpešti.

Europska prvakinja iz 2018., taekwondoašica Kristina Tomić, nema normu ali je vrlo blizu plasmana. Naime, treća je na ljestvici, a pred njom su još i bodovi na nekoliko predstojećih turnira. Tomić osim sportske ima i dodatnu motivaciju sudjelovati na Olimpijskim igrama u Tokiju. Kako je rekla, želi pokazati svima da se i s dijagnozom dijabetesa tipa 1 može biti vrhunska sportašica.

Olimpijske igre u Tokiju započinju 24. srpnja 2020. godine i traju do 9. kolovoza.

Stranica koristi web kolačiće Više informacija Prihvaćam
Koristimo kolačiće! To znači da korištenjem ove web stranice pristajete na uporabu tih datoteka i koristite sve funkcionalnosti podržane tom tehnologijom. Molimo vas da prihvatite uvjete korištenja.